什么渠道可以约到学生

Pully House / LOCALARCHITECTURE

Posted on

first_imgArchitects: LOCALARCHITECTURE Area Area of this architecture project “COPY” Houses CopyHouses•Pully, Switzerland “COPY” Area:  834 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Michel BonvinCity:PullyCountry:SwitzerlandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Michel BonvinRecommended ProductsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsText description provided by the architects. Located in a residential area close to Lausanne and Lake Geneva, this plot was previously occupied by an urban villa comprising two apartments, which was demolished. This new residential building houses three apartments, including a triplex apartment intended for the owner, thanks to its optimal use of form and building regulation compliance. These regulations specify ceiling heights and permit an attic, interpreted formally here to add a storey and therefore gain additional living space. The rounded form is a reaction to the motley, mediocre context of this residential district on the periphery of Lausanne.Save this picture!© Michel BonvinThe aim was to create a distinctive, autonomous object that would be easily identified. The oval was distorted to become an ovoid with proportions that favour southerly-aspected living rooms enjoying views over the lake. This template also limits the visual impact for neighbours to the rear who have gained additional views from their own living rooms thanks to the new building shape.Save this picture!Site planSave this picture!SectionSectional organisation is key to the design, resolving various constraints here. The rear section with the bedrooms, where ceiling height is kept to the minimum, is clearly distinct from the living rooms to the front, which are generously sized, with views over Lake Geneva. A few stairs separate the living area from the sleeping area.Save this picture!© Michel BonvinSave this picture!© Michel BonvinThis configuration also permits the addition of a service floor in order to create a hot tub on the attic terrace. In floor-plan terms, since the ground plot is relatively small, the available width does not permit the standard arrangement of a central circulation area with rooms on either side. The staircase, therefore, extends along the entire length of the façade.Save this picture!© Michel BonvinThis design concept, already deployed by LOCALARCHITECTURE in previous residential designs, frees up a large surface area on each floor and utilises the space under the sloping ceiling within the apartments.Save this picture!© Michel BonvinThe building shape is rationally constructed with a bespoke load-bearing structure, its curved appearance created by filler elements arranged on the facets. The concrete skeleton is readable on the façade, its prefabricated vertical elements with their trapezoidal profile creating a play of light that accentuates the curve illusion. Their sand-effect finish harmonises the ensemble: the outer ends of the floor slabs, which were cast in place, are finished in the same way. This structural matrix is then filled with prefabricated grey-shaded wood panels or glazing. The choice of raw, exposed materials contrasts with the sophistication of the building shape and the accommodation.Save this picture!© Michel BonvinSave this picture!© Michel BonvinInternally we again see raw exposed concrete, sand-finished on the outer walls and with traditional formwork using planks on the internal load-bearing and partition walls. Precise, bespoke cabinetmaking lends structure to the spaces and makes this unusual shape habitable via three curves, incorporated in the floor plan. Faceted oak fittings are tailored to these sinuous lines, picking up the rhythm of the concrete formwork. The two materials combine to accompany every function within the accommodation.Save this picture!© Michel BonvinFrom its external form through to its internal spaces, this building has a specificity that makes it highly distinctive. Each apartment is unique, and the architecture is omnipresent.Save this picture!© Michel BonvinProject gallerySee allShow lessEnnead Architects to Design Dynamic Byte-Inspired Tower in ShenzhenArchitecture NewsKengo Kuma Wins Competition for Concert Hall in KosovoArchitecture News Share Projects Switzerland Pully House / LOCALARCHITECTURE Save this picture!© Michel Bonvin+ 25Curated by Paula Pintos Share ArchDaily Year:  2020 Photographs Pully House / LOCALARCHITECTURESave this projectSavePully House / LOCALARCHITECTURE ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960689/pully-house-localarchitecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960689/pully-house-localarchitecture Clipboard CopyAbout this officeLOCALARCHITECTUREOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookPullySwitzerlandPublished on April 27, 2021Cite: “Pully House / LOCALARCHITECTURE” 27 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more